Een korte inleiding in horeca inrichting


Horeca inrichting

Horeca is een verzamelwoord voor Hotel, Restaurant, Café. Het is dus een heel breed begrip, waar heel veel ondernemingen onder vallen. Dit kan van een lokale cafetaria zijn tot een luxe hotel. Maar welke zaak ook, het visitekaartje voor al deze bedrijven is toch de horeca inrichting. Zodra een klant binnenkomt, is het eerste wat hij ziet, de inrichting van de zaak en vormt hierdoor direct een bepaald beeld over deze horecazaak. Loop bijvoorbeeld een Chinees restaurant in en je weet door de inrichting precies waar je bent. Ook een hotel geeft normaal gesproken met de inrichting aan in welke klasse zij vallen. Wanneer de lobby er luxueus uitziet, heb je kans dat je in een vier of vijf sterren hotel bent. Horeca inrichting omvat heel veel, van het behang tot een keuken. Hierbij een greep uit enkele horeca inrichtingen: 


Eetruimte

Als je aan horeca inrichting denkt, dan zijn de tafels en stoelen van een restaurant vaak het eerste waar je aan denkt. De horecaondernemer moet goed nadenken wat voor soort meubels hij in zijn restaurant wil, omdat dit het belangrijkste kenmerk van zijn zaak is. Als hij een luxe restaurant heeft, dan zal het meubilair vaak ook wat luxer en comfortabeler zijn, dan bij bijvoorbeeld een fastfood restaurant. Ook kwaliteit is heel belangrijk. Meubels worden namelijk erg vaak gebruikt, dus het moet van degelijk materiaal zijn wat lang mee kan. 


Keuken

Ook de keuken valt onder de horeca inrichting. De meeste horecakeukens zijn van roestvrijstaal wegens de hygiëne en moeten wettelijk ook aan allerlei vereisten voldoen. Er zijn ook restaurants met een open keuken. Deze keuken kan vanuit het restaurant gezien worden. Het is dus van belang dat een dergelijke keuken er strak uitziet en ook is voorzien van nieuwe en moderne apparatuur. Nu is het sowieso goed om een keuken up-to-date te hebben, omdat dit voor het personeel ook beter werkt.


Verlichting

Verlichting is ook een heel belangrijk onderdeel van de horeca inrichting. Slechte verlichting in je zaak, kan je hele zaak er veel minder uit laten zien. Ook de vorm van de verlichting is bepalend. TL-buizen in je zaak geven misschien wel veel licht, maar geven absoluut geen sfeer. De sfeer wordt juist bepaald door bijvoorbeeld spotjes aan de wand met gedimd licht, of een mooie industriële lamp boven de tafel.


Terras

Veel horecazaken hebben een terras. Over het gebruik van terrastafels en stoelen moet goed worden nagedacht. Wil je de meubels in de winter buiten laten staan, dan moet het weerbestendig zijn. Ook kan je kiezen om terrasverwarmers te plaatsen, zodat je klanten ook bij kouder weer buiten kunnen zitten.

Op zoek naar een leverancier in meubels voor horeca of anderzins horeca inrichting? Kijk dan op Yong da b.v.

Over ons

Blog over food en cooking

Mijn naam is Tirza en wil graag mijn passie met jullie delen! Ik hou van het eten wat ik iedere dag op tafel zet. Food en cooking in allerlei varianten, smaak, kleur, geur en opmaak. Van erwtensoep tot stamppotten, een Thaise rijsttafel of wortelsoep. Ik bereid alles zelf vers en nodig al mijn kamergenoten, vrienden en familie uit. Heel soms is er wel eens iemand die iets echt niet lekker vind. Geen probleem, ik vind ook niet alles lekker wat ik zelf hebt gekookt. Je moet toch ergens een begin maken, zeg ik altijd. Daarom ben ik deze blog begonnen om een tips en adviezen te delen en leuke restaurantjes aan te bevelen.

Zoeken

Archief

Recente artikelen

26 maart 2018
Spaanse wijn bestellen Spanje behoort na Frankrijk en Italië, tot de meest wijn producerende landen. Er zijn vele bekende wijnen die uit Spanje komen.

1 maart 2018
Wanneer u een horecagelegenheid bezoekt, of het nu een restaurant is of een hotel, dan is brood er altijd wel een onderdeel van. Er zijn talloze soort

8 februari 2018
Horeca inrichting Horeca is een verzamelwoord voor Hotel, Restaurant, Café. Het is dus een heel breed begrip, waar heel veel ondernemingen onder valle