Brood voor de horeca


Wanneer u een horecagelegenheid bezoekt, of het nu een restaurant is of een hotel, dan is brood er altijd wel een onderdeel van. Er zijn talloze soorten brood in allerlei smaken en van verschillende soorten ingrediënten. Brood is daarnaast gezond, het is lekker en het vult ook nog goed. Het kan gegeten worden bij een ontbijt een lunch, maar ook voor het diner wordt er vaak als aperitief een mandje brood met kruidenboter neergezet. Ook kan het gewoon gezellig zijn, als u op een terras zit om kleine broodjes te bestellen en zelf te besmeren. Daarnaast zijn we bekend met de snelle hap, waarbij u bij een broodjeszaak belegde broodjes kunt kopen. Hierbij enkele voorbeelden van brood voor de horeca.


Aperitiefbrood 

Wanneer u een restaurant bezoekt en uw bestelling aan de ober heeft doorgegeven, dan zal in veel gevallen de ober langskomen met een mandje met enkele broodjes en wat gewone-, gezouten-, of kruidenboter. Er wordt niet één bepaald soort brood voor het aperitief gebruikt. U kunt er kleine minibolletjes tegenkomen maar ook een stukje stokbrood. Voorwaarde is dat aperitiefbrood gemakkelijk te snijden of uit elkaar te scheuren is en niet al te groot. Heel geschikt zijn de Franse desembroodjes die vaak licht verteerbaar zijn. Dit aperitiefbrood is namelijk bedoeld om de honger een klein beetje te stimuleren, maar u moet er niet zo vol van worden, dat u het voor- en hoofdgerecht niet meer lust.


Tosti's

Een heel populair brood voor de horeca zijn tosti's. De standaard tosti bestaat uit een brood, meestal een soort vloerbrood of speciaal tostibrood, belegt met kaas en ham. Dit tezamen komt in een tostiapparaat, waarna u een goed gevulde lunch op tafel krijgt. Maar menig restaurant of bistro biedt allerlei variaties op de tosti aan, waarbij allerlei verschillende soorten beleg gebruikt kunnen worden.


Belegde broodjes

Er zijn horecagelegenheid die zich helemaal gericht hebben op het verkopen van belegde broodjes. Meestal wordt er stokbrood of ciabatta brood voor gebruikt, maar een goede broodjeszaak heeft ook een keus uit andere soorten brood. De klant kan dan een beleg kiezen, van simpel plakjes ham, kaas, of ei, tot rijk gevulde luxueuze broodjes, met vis en allerlei salades. Bij brood voor de horeca is dit momenteel één van de populairste wijzes om een broodje te eten.


Biologisch brood

Om mee te kunnen komen met de hype om zoveel mogelijk biologisch te eten, bieden horecagelegenheid steeds vaker biologisch brood aan. De meel dat gebruikt wordt bij het brood wordt gemaakt biologische geteelde granen, zonder gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Brood is pas officieel biologisch als het voorzien is van het EKO keurmerk.

Benieuwd naar een bakker die lekker brood voor de horeca aanbiedt? Kijk dan eens bij Bakkerij Bartels BV.

Over ons

Blog over food en cooking

Mijn naam is Tirza en wil graag mijn passie met jullie delen! Ik hou van het eten wat ik iedere dag op tafel zet. Food en cooking in allerlei varianten, smaak, kleur, geur en opmaak. Van erwtensoep tot stamppotten, een Thaise rijsttafel of wortelsoep. Ik bereid alles zelf vers en nodig al mijn kamergenoten, vrienden en familie uit. Heel soms is er wel eens iemand die iets echt niet lekker vind. Geen probleem, ik vind ook niet alles lekker wat ik zelf hebt gekookt. Je moet toch ergens een begin maken, zeg ik altijd. Daarom ben ik deze blog begonnen om een tips en adviezen te delen en leuke restaurantjes aan te bevelen.

Zoeken

Archief

Recente artikelen

26 maart 2018
Spaanse wijn bestellen Spanje behoort na Frankrijk en Italië, tot de meest wijn producerende landen. Er zijn vele bekende wijnen die uit Spanje komen.

1 maart 2018
Wanneer u een horecagelegenheid bezoekt, of het nu een restaurant is of een hotel, dan is brood er altijd wel een onderdeel van. Er zijn talloze soort

8 februari 2018
Horeca inrichting Horeca is een verzamelwoord voor Hotel, Restaurant, Café. Het is dus een heel breed begrip, waar heel veel ondernemingen onder valle