Blogpost over Spaanse wijn bestellen


Spaanse wijn bestellen

Spanje behoort na Frankrijk en Italië, tot de meest wijn producerende landen. Er zijn vele bekende wijnen die uit Spanje komen. Een en ander heeft natuurlijk vooral te maken met het ideale klimaat dat Spanje heeft. In het Spaanse klimaat is het prima om te beginnen met druiventeelt en daar wijn van te maken. Enkele bekend Spaanse wijnen zijn Cava, Rioja, Sherry en Moscatel. Dit zijn typische wijnen met een eigen smaak, die je niet snel vindt in andere wijnlanden. Het is daarom aan te raden eens in de supermarkt naar Spaanse wijn te zoeken - dit kan ook online via webshops zoals Wereld-Wijnhuis.nl - of je kunt in een restaurant een glas of fles Spaanse wijn bestellen.

 

Keurmerk

Omdat Spanje de kwaliteit én de herkomst van hun wijn wil waarborgen hebben zij een speciaal controlesysteem ingevoerd. Dit systeem heet Denominación de Origen (DO). Als je dus Spaans wijn bestellen gaat, dan zul je dit keurmerk op de fles moeten vinden en weet je zeker dat je met een echte Spaanse kwaliteitswijn van doen hebt. De echt goede kwaliteitswijnen hebben zelfs een keurmerk Denominación de Origen Calificada (DOC). Hierbij worden de betreffende nog strenger gecontroleerd en mag de koper een nog hogere kwaliteit verwachten, evenals een garantie dat de wijn uit de betreffende streek komt. De wijn Rioja is de eerste wijn die in 1926 als eerste wijn een DO keurmerk kreeg. Overigens heeft Spanje het DO keurmerk ook ingevoerd voor hun beroemde olijfolie. Wanneer een fles Spaanse wijn de opschriften vino de la tierra, vino comarcal en vino de mesa heeft, dan heb je met een lagere kwaliteit wijn van doen.

 

De Spaanse wijnregio's 

Elke wijnregio heeft zo zijn eigen wijnen. De smaak wordt bepaald door de geteelde druiven die onder verschillende omstandigheden kunnen groeien. Elke regio heeft ongeveer zijn eigen klimaat, wat invloed heeft op de druiven. Het klimaat in de Noordelijke wijnregio is wat minder warm dan in het zuiden en er valt veel meer regen. De bekende Rioja wijn komt uit deze noordelijke regio. De wijnregio's in het centrum van het land hebben een wat extremer klimaat. In de zomer is het er heet, terwijl het in de winter behoorlijk koud kan worden. De wijnstreken van de oostelijke wijnregio's bevinden zich aan de Spaanse kust en kennen een warm zomerklimaat, met milde winters, terwijl de zuidelijke wijnregio, hetzelfde klimaat heeft. Daarnaast heeft Spanje ook nog een achttal wijnbouwgebieden op de Canarische Eilanden.  De meeste mensen zullen, wanneer zij een Spaanse wijn proberen, kiezen voor één van de bekende merken. Ga je Spaanse wijn bestellen, probeer dan eens een andere Spaanse wijn. Je weet, dat als deze wijn het DO kenmerk heeft, dat je een goede wijn hebt.

Over ons

Blog over food en cooking

Mijn naam is Tirza en wil graag mijn passie met jullie delen! Ik hou van het eten wat ik iedere dag op tafel zet. Food en cooking in allerlei varianten, smaak, kleur, geur en opmaak. Van erwtensoep tot stamppotten, een Thaise rijsttafel of wortelsoep. Ik bereid alles zelf vers en nodig al mijn kamergenoten, vrienden en familie uit. Heel soms is er wel eens iemand die iets echt niet lekker vind. Geen probleem, ik vind ook niet alles lekker wat ik zelf hebt gekookt. Je moet toch ergens een begin maken, zeg ik altijd. Daarom ben ik deze blog begonnen om een tips en adviezen te delen en leuke restaurantjes aan te bevelen.

Zoeken

Archief

Recente artikelen

26 maart 2018
Spaanse wijn bestellen Spanje behoort na Frankrijk en Italië, tot de meest wijn producerende landen. Er zijn vele bekende wijnen die uit Spanje komen.

1 maart 2018
Wanneer u een horecagelegenheid bezoekt, of het nu een restaurant is of een hotel, dan is brood er altijd wel een onderdeel van. Er zijn talloze soort

8 februari 2018
Horeca inrichting Horeca is een verzamelwoord voor Hotel, Restaurant, Café. Het is dus een heel breed begrip, waar heel veel ondernemingen onder valle